Twofaced virkelighed med difo/dk-hostmaster

Vi er en nation som har meget IT viden, burde vide bedre og burde have styr på det hele. Det har vi ikke, interessen i offentligheden blandt it interesseret er pt på csc, men vores toplevel domæne er en katastrofe politisk set.

Det triste er, at dagens seance hos dk-hostmaster var så meget flashback at man sad lidt og savnede Per Kølles hawaii skjorte som halvåbent dansede foran en mens han monotomt læste vores registrator kontrakt op, eller skældte os ud og satte spørgsmålstegn ved om vi var troværdige. Det havde måske været en bedre løsning at havde hyret Per Kølle til at styre dette “orienteringsmøde”, for så havde vores forventninger allerede været afstemt med indholdet.

I en næsten helt tragikomisk opførelse af svanesøen har vi set dk-hostmaster/difo danse os i møde da de var ude efter forlængelsen af deres bevilling i foråret for at beholde .dk, der var ikke det som ikke kunne lade sig gøre, epp renew komando, pre act online i morgen, hvertfald ikke noget nemid og sol hver lørdag og søndag, og nu når de har fået den godkendt og lavet et ansigtskifte i stil med Jekyll and Mr Hyde, til et møde med forudantaget beslutninger og uden vilje til at høre efter kyndige registrator kollegaer og undertegnet som desperat forsøger at få banket bare lidt viden om vores forretning og hvad kunder (registranterne – DIG!) har brug for ind i hovedet på dem.

I sandheden twofaced optræden, skuffende, og en trist fremtid for .dk

NemID… NemID…. mmmm smager allerede godt i munden, ikk? Det er en af de ting du skal bruge når du som dansker fremover skal have et .dk domæne.. For du og din adresse skal CPR verificeres, og ultimativt NemID verificeres, jeg sagde det kom, jeg sagde det lang tid i forvejen, i ville ikke lytte, nu kommer det.

Og det skal ske før domænet bliver reserveret, ingen validering, ingen registrering. “fordi det er jo bedst for registranterne at de ikke tror de kan få det, hvis de ikke kan valideres”.

Fordi det er bedre for registranterne, fordi det er et krav i loven.
Samtidig har dk-hostmaster intet gjort for at hente støtte fra registratorerne for at kæmpe mod “loven”, måske fordi i virkeligheden vil dk-hostmaster GERNE dette, og i virkeligheden vil man GERNE have cpr validering og NemID, fordi det er jo bedst for registranterne (og super for jobsikring, og super for at holde evt andre registry providers ude, og super for at holde os fast i en teknisk elendig løsning).

Og det kommer inden marts 2015.. En helt vild plan for nogen som stadig, efter eget udsagn er i “planlægningsfasen”, vi skal have den helt store verificering igang, og hvis du ikke verificere så fejler din registrering, naturligvis. Vi var jo til møde for at give input og ikke blot for at “På mødet vil vi gennemgå hovedelementerne i både de valgte tekniske løsninger og de juridiske ændringer.“, altså, for dem som ikke forstår teksten, er den fra indkaldelsen til mødet.. Det virker som et oplæg til debat? Jada?

Når jeg kalder det en “vild plan”, så er det fordi at samtidig med at vi har holdt to årlige registrator møder, er blevet pebet ørene fulde med at preact var klar, og online snart.. i godt 3 år.. og som har været online nu i 2ish måneder, men stadig er ubrugeligt (så betegnes det som online? når det er teknisk set umuligt at bruge det?) Og preact er alligevel bare en udveksling af info med et token, ingen kontakt til cpr og ingen kontakt med nemid, og nu skal dk-hostmaster så lave den del på 6 måneder?

Det lyder fandme vildt

I mellemtiden er det lykkes samme organisation at lave en epp server på ca 5 år, som pt har ca 20% funktionalitet, knudret den ind i en business model de dårligt selv kan forklarer, samtidigt med at EURid har udviklet en fuld epp server, sat den online, og adminstrerer millioner af domæner på den.

Det lyder fandme vildt

Vi har DNSSEC på .dk , ja altså, vi har vores helt egen hjemmeristet elendige løsning som kun bruges af teknikkere. Samtidigt overhales vi af sverige, norge, tyskland, holland og grønland nok snart. på antal zoner som har valide dnssec records.

Det lyder fandme vildt

Vi skal nu åbenbart også som registrator have audits af vores forhold, for dk-hostmaster finder det ikke nok at vi har en kontrakt med dem, men de vil også ændre vores kontrakt så de kan lave audits over for os og udføre straffe aktioner. Hvad sker der med kontrakten vi har i dag, hvorfor er det ikke nok bare at håndhæve den overfor de elementer som de mener der skal have håndhævet deres kontrakt? Fordi de måske vil tvinge os til tavshed som en del af det?

Det lyder fandme vildt

I mange år har vi skreget, på vegne af registranterne, da forbrugerrådet tilsyneladende kun er interesseret i at hæve penge for bestyrelseposten i difo og dkhm, og ikke at varetage registranternes interesse, at vi fandt de 3 måneders aktiveringsperiode og derefter sletning ulovlige. Sidste møde satte vi streg under det, og nu puff, skal den fjernes. “fordi det er bedre for registranterne”.. Nok mere fordi det er bundulovligt at sælge noget og så slette det? Åbenhed? Der findes kun et ordinært bestyrelsesmøde referat online fra i år?

Det lyder fandme vildt!

Glemte jeg at sige, at hvis du som udlænding, dvs, ikke bor i Danmark, så er der INGEN verificerings krav?

Det lyder fandme vildt!!

Det er fandme nok, nu gider jeg satme ikke holde kæft mere. Handsken er af.