…. Vigtig sikkerhedsanskuelse for Mac OS X safari brugere..

Well..

Igår havde jeg den sjældne fornøjelse at blive overrasket over en række events som skete da jeg klikkede mig frem i den googlifiserede verden.

Mit søgeresultat viste sig at være nogen så trivielt som startede en download, og pga standard instillinger i safari skete der også en mounting af disk image, og en opstart af installeren i det diskimage..

Min umiddelbare reaktion var at flå netforbindelsen fra.. Min maskine var sikkerhedsmæssigt opdateret efter alle regler, jeg følte dog så meget ubehag over at sidde med en installer, at jeg valgte at dumpe hele min maskine i en rsync backup og en timemachine backup.

Den setting der default er slået til, og som jeg nu på det kraftigste anbefaler at du som Mac OS X brugere slår fra med det samme, finder du ved at starte safari, vælg ‘safari’, ‘preferences’, og slå ‘open “safe” files after downloading’ – ‘”Safe” files include movies, pictures, sounds, PDF and text documents, and disk images and other archives’ ….. skal jeg sige andet end det er apple’s notation med “safe” (inclusiv citationstegn!)

TimeMachine viste sit værd fra USB disken, top point for det..

  1. MamaTux

    March 31, 2008 at 8:40 am

    Bare fordi der ikke er nogen efter en, er man jo ikke paranoid – eller hvordan det nu er.
    I min safari har det altid været sådan – altså at safe files er slået til. Enormt irreterende synes jeg men åbenbart ikke nok til at jeg har gidet pille det fra.

    Måske du bare skal sætte TimeMachine til at dumpe din maskine hver 2. time? ;-)

Comments are closed.