Digital signatur… nu med til grin for statens penge?

jeg har for lang tid siden fået en digital signatur..

jeg tror faktisk jeg bestilte den kort efter jeg fik min MacBook Pro, som nu i øvrigt snart er moden til en udskiftning, dvs, for ca 1 1/2 år siden..

En af grunden til jeg fik den digitale signatur var for at brug den på sundhed.dk og skat.dk … Plus jeg ville gerne teste det som login til vores egne sider.

Det virkede fint, jeg var både på skats side, og fik tjekket mit donorvalg på sundhed.dk.. og valgt.

TDC ville have et fuldstændig latterligt beløb for at man bruger Digital Signatur som login dims, så jeg smed det projekt i havet igen.

Siden da har jeg ikke brugt det.. Indtil idag hvor vi på #gratisdns (IRC kanalen) kom til at snakke om skat.dk og selvangivelser, nåh.. jeg kunne da lige tjekke..

Men nej.. nu bruger man åbenbart en eller anden latterlig java application på skat.dk’s login, hvor man skal vælge PKCS12 filen man vil logge på med.. Den laver popup for kodeord… indtaster.. men nej.. SUK..

Prøver sundhed.dk.. Nope.. no luck.. virker bestemt ikke.

I ren desperation prøver jeg atp’s selvbetjening DET virker sgu.. Men hvad hvorfor fanden skal jeg se på jeg har 0,00 i optjent feriepenge på “Feriekonto”?

Hmm.. desperation når nyt delmål. Jeg beslutter mig for at genbestille min digital signatur, og vælger de forskellige ting jeg ønsker den skal kunne bruges til på tdc’s side, resultat?

“Du har tidligere bestilt Digital Signatur, og du har ønsket andre indstillinger for Digital Signatur denne gang, end første gang du bestilte. Hvis du fastholder dit ønske om at ændre indstillingerne, skal du kontakte vores hotline på 80 80 15 81. Hvis du ønsker at beholde indstillingerne, som du valgte første gang du bestilte Digital Signatur (du kan se disse indstillinger nedenfor), kan du blot klikke Næste nedenfor.”

Skal jeg nu have krisehjælp fordi jeg fravælger at være i den elektroniske email adressebog?

TDC, skat.dk, sundhed.dk… tusind tak for at spilde skatteydernes penge.. og tid. Få styr på jeres lort eller overgiv kontrollen til nogen der kan finde ud af at administrere det fornuftigt.

PS: ja, jeg bruger en Mac med OS X, og firefox.. Det er ikke engang Solaris, Linux, BSD eller noget andet eksotisk operativ system.. Jeg må sgu forvente at det er testet og rent faktisk virker.

 1. Sune Vuorela

  March 8, 2008 at 8:46 pm

  Hej!

  Jeg har haft lidt samme oplevelser. Jeg skulle forny min signatur i slutningen af januar, men de har skiftet system fra at lade browseren tage sig af login til at lade browseren tale til en dum java-applet der kunne tage sig af login. Det virker desværre ikke for mig.

  Så når jeg ikke kunne logge ind på skat, ikke logge ind på sundhed.dk, ikke logge ind på su-styrelsen, … så var der ingen grund til at kæmpe med at få den fornyet.

  Men det virkede “i gamle dage”

 2. czar

  March 8, 2008 at 9:15 pm

  > Josef

  Nej, “de rigtige indstillinger” referer til microsoft api, det er der heldigvis INTET af på min Appel OS X

  Så svaret er nej, det virker af lort (og jeg skal måske lige henlade din opmærksomhed på at jeg KAN komme ind på atp.dk’s hjemmeside, så det virker faktisk, og er ikke en simpel betjeningsfejl).

  > Sune

  .. ja er det ikke bare skønt at vi åbenbart skal trækkes med Microsoft og IE for at kunne komme til at kommunikere med det offentlige?

 3. Kenneth Geisshirt

  March 10, 2008 at 3:23 pm

  Jeg har heller ikke de bedste oplevelser med den digitale signatur. Jeg skulle opdatere et CVR-nr. og var nødt til at bestille en signatur. Men det virkede ikke under mit eksotiske Ubuntu Linux 7.10 med Firefox. Naturligvis skrev jeg til “hotline” (kontaktformular hos TDC), men har aldrig fået svar.

 4. Asbjørn Sloth Tønnesen

  March 11, 2008 at 1:43 pm

  > TDC ville have et fuldstændig latterligt beløb for at man bruger Digital Signatur som login dims, så jeg smed det projekt i havet igen.

  Du kan sagtens bruge dit eget server certifikat, og kræve digital signatur som klient certifikat. Der hvor festen stopper er hvis du gerne vil have CPR nummer verificeret, så skal du købe adgang til den webservice.

 5. maaboe

  March 13, 2008 at 8:55 pm

  Jeg har også kombinationen af OSX+Firefox og døjede med at få min digitale signatur til at virke – det viste sig dog at TDCs fesne java-applikation virker hvis jeg indtaster kodeordet til pkcs12 og *klikker* på ok, mens det ikke virker hvis man bare indtaster sit kodeord og trykker enter.

 6. Shapac

  March 25, 2009 at 11:53 pm

  Fuldstændig enig – sidder med MacBook Pro med 10.5.6. og Firefox og det virker som lort! Ringede til den såkaldte DanID support som forklarede at den ikke duede længere og jeg endnu en gang skulle bestille en ny i posten!!! På mit spørgsmål om hvad der var galt lød svaret *du har tastet forkert mere end 5 gange* hvorpå jeg straks gjorde opmærksom på at det var usandt, idet jeg fik fejl ved første forsøg, hertil svarede de *du installerer det forkert, så bestil endnu en gang* SÅDAN EN GANG AMATØRER! Jeg er 110% enig med CZAR – Få styr på jeres lort eller overgiv kontrollen til nogen der kan finde ud af at administrere det fornuftigt.

Comments are closed.