Endnu en uge gik..

.. og hvad har vi så lært i mellemtiden?

Tirsdagen brugte jeg en del tid i tegnet af Hans Blix og Bill Clintons foredrag i Brøndby. En helt igennem fantastisk oplevelse og god dag.

Og hvorfor tænker man så på det fredag aften?

Igår var jeg til DKUUG’s generalforsamling anno 2007.

Vel udstyret med 52 stemmesedler, en laptop og strøm gik vi igang med 6 timers maraton ind i den forunderlige verden af DKUUG, som trist at sige, ikke har ændret sig meget i de 3 år jeg har været til generalforsamlinger i DKUUG. Det er stadig lige på trapperne med det nye medlems system, det er stadig lige på trapperne med de store visioner og det er stadig lige på trapperne med det reele indhold for DKUUG.

Hvad enten DKUUG vil forstå det eller ej, så er foreningsarbejdet som DKUUGs grundsten er bygget på, og i realiteten det som alle de glade nørder gerne vil lege med, i direkte modstrid med at forvalte 10-14 millioner kr i aktiepuljer/investeringer/obligationer mm.

Der EKSISTERE IKKE visioner omkring pengene, men veg den som taler om dem, eller interessere sig for det. Vi omtales som kupmagere eller illoyale unge rødder. Vi svines til i propaganda materiale (se alle 3 sider) udsendt af bestyrelsen i DKUUG til samtlige medlemmers kontakt personer i PERSONLIGT BREV, som mest af alt kan juridisk vurderes til injurier. Læs det selv, og fortæl mig direkte til mit ansigt at du føler det er en korrekt måde at kommunikere fra en bestyrelse til deres medlemmer.

Du kan i øvrigt se materialet udsendt med dagsorden her, der er samtlige forslag til placering af pengene. Hvis ikke andet var vores forslag en provokation til at tænke ud af boxen.
Pengene i sig selv kunne ikke rage mig mindre. For min skyld måtte man godt hæve dem og smide dem i lokummet, bare man højnede standarden og indholdet i DKUUG, så vi alle kunne være stolte og glade for at være DKUUG medlemmer.

Et DKUUG-Nyt bestående af noget interessant UNIX releateret indhold, og ikke bare ren propaganda/tilsvining før generalforsamlingen og total uvedkommende artikler om SMBA firma’ers fordele er ikke det jeg håber at finde.
Og nu tilbage til Hans Blix og Bill Clinton.

Hans Blix holdt et rigtig spændende fordrag, der bla handlede om afvæbningen af Saddam Husseins “masseødelæggelsesvåben”, som i praksis måske viste sig ikke at være der. Men Saddam vil ikke tabe ansigt overfor de lande som ligger omkring Irak og fremstå som en svag leder..

Hans Blix kom med dette citat af Piet Hein:

“The noble art of losing face will one day save the human race.”

Man burde måske omskrive det til…

“The noble art of losing face will one day save DKUUG.”

 1. melvis

  October 8, 2007 at 3:14 pm

  skræmmende ordlyd der er fra bestyrelsen – det lyder næsten som nogen jeg kender der maler fanden på døren når nogen forsøger at ændre tankegang, eller skabe omtanke. Spørgsmålet er om det overhovedet er lovligt det der er gjort.
  Det er kan åbenbart lade sig gøre at forudvælge bestyrelser ved at prefabrikere stemmesedler med et fortrykt svar (psst du skal bare sætte kryds her – vi ved hvad der er bedst for dig). Spørgsmålet er om generalforsamling er gyldig, og evt den siddende og “ny”-valgte bestyrelse. Jeg ved det ikke, jeg undres bare.

 2. Keld Simonsen

  October 8, 2007 at 3:26 pm

  jeg synes der er meget at være stolt af i DKUUG. Vi har startet UNIX-diskussionerne i Danmark, og holdt en masse medlemsmøder om det. Vi har startet Internettet i Danmark, og opbygget et netværk og udbredt det i de tidlige år (indtil 1996). Vi har været med til at lave mange af standarderne for UNIX og Internettet, især på internationaliseringsområdet (ÆØÅ, støtte til dansk og andre sprog). Vi har været den økonomiske del af Linuxforum. Vi har været blandt initiativtagerne til ODF. Vi var dem der stod for den definition af Åbne Standarder som blev brugt i Folketinget B103-beslutning.

  Og der er ganske godt gang i foreningen for tiden, der er masser af idéer til foredrag og initiativer. For tiden er DKUUG nok Danmarks mest aktive forening på området UNIX (incl Linux og FreeBSD) og åbne standarder. Måske er Peter misundelig på dette. Det er dog ikke min holdning. Jeg prøver på at få et bredere samarbejde i gang med de beslægtede foreninger, og iøvrigt støtte at folk er med i de forskellige foreninger, og bliver aktive, til gavn for hele communitiet.

  Jeg tror ikke vi bliver stærkere af at skælde ud på hinanden, men at arbejde sammen for vores fælles mål. Hvis vi bruger mere krudt på konstruktive visioner, i stedet for evindelige skænderier, så vil meget være nået.

  Det er faktisk lykkedes i DKUUG at få en langt bedre tone gennem det seneste år, og det betyder langt bedre arbejde. Vi har nogen gode visioner, bla. at få Microsoft og OASIS til at arbejde sammen om én standard – nemlig ODF, og også at udbrede Åbne Standarder, incl Linux, UNIX og ODF langt bredere i det danske samfund. Jeg håber vi kan arbejde sammen om dette.

  Hilsen
  keld

 3. czar

  October 8, 2007 at 5:38 pm

  .. Men Keld..

  Jeg synes ikke I har noget at være stolt af IDAG. Næsten alt hvad du nævner er 10 år gammelt, eller mere. .

  Læs dine egne breve igen, og fortæl mig om du virkelig synes det er sådan du mener I skal kommunikere til jeres medlemmer?

  Jeg mangler klart at I viser RESPEKT overfor os, vores forslag og vores tilstedeværelse.

  Den har I endnu ikke vist mig eller de andre i processen.

  Fortsætter I den stil som der ligger i latterliggørelsen af vores fonds forslag, og bringer den vidre til Linuxforum (du nævner det jo), så har jeg svært ved at se samarbejde med DKUUG fremover.

  Er det det resultat du ønsker at fremprovokere, eller er det på tide du opdager hvad du er i gang med at smide overbords?

  Er det DET der er meningen? Er det din egen vendetta, eller agere du på bestyrelsens vegne?

  regards, Peter

 4. peter.makholm.net » Om DKUUG

  October 8, 2007 at 8:40 pm

  […] Helt galt føler jeg dog at det går i bestyrelsens brev til medlemmerne dateret 30. september og specielt i forhold til udtalelserne i version2 efterfølgende. Brevet fra bestyrelsen kan ses via Peter Larsens blog. […]

 5. Torben Sørensen

  October 9, 2007 at 9:47 am

  Jeg er en af dem der stemte FOR nytænkning i DKUUG og IMOD forslagene fra den sidende bestyrelsen.

  Indholdet af den udsendte propaganda og udfaldet af mødet giver nok det sidste skub i retning af udmeldelse fra DKUUG.

  :-(

  /Torben

 6. Peter B. Juul

  October 10, 2007 at 10:46 am

  Torben, hvor stemte du det?

  Der var i sidste ende kun EN afstemning på GF, og det var den om hvem der skulle være formand. Alle andre forslag (både bestyrelsens og andres) blev trukket med klar besked til bestyrelsen om at de skulle arbejde med tingene.

 7. Keld Simonsen

  October 10, 2007 at 10:58 am

  Til Czar: jeg synes da jeg nævner en del som sker i dag: ganske mange medlemsmøder, arbejde på at forene ODF og OOXML, Linuxforum. Og så vores visioner for at udrulle Åbne Standarder til hele Danmark.

  Store ting tager en del tid at få udført, derfor refererer jeg til gamle succeser, og taler om de nye ting vi har i gang. DKUUG arbejder en del med mere langtsigtet og med store projekter på verdensplan. Det tager altså noget tid før resultaterne viser sig, men så er det til gængæld ofte af vidtrækkende betydning. Og når det er så store ting, er det ikke sikkert at vi kan komme igennem med det. Men indtil videre har vi faktisk nået flotte resultater, IMHO.

  Og det er her at jeg synes at du og de andre fondsforslagsstillere udviser manglende respekt for foreningen, det formål og dets arbejde. I ville fjerne næsten hele DKUUGs formue, hvilket ville føre til en slagtning af foreningen. Hvad bilder I jer ind? Med hvilken ret skulle I bare overtage foreningens formue? I har ikke været involveret i foreningens arbejde i nævneværdig grad. Og I foreslog pengene brugt til et noget andet formål end DKUUGs kerneformål, uden at foreningen har nogen som helst indflydelse. Jeg synes jeres forslag så meget grimt ud.

  Omkring samarbejde: jeg har lagt op til et udbygget samarbejde, hvor de forskellige foreninger hjælper hinanden til at blive stærkere. Så vi kan kæmpe bedre for åbne standarder, UNIX, og Frit programmel. Jeg mener altså ikke at vi er hinandens fjender og vi skal altså undgå at slagte hinandens organisationer. Selv om vi ikke altid interesserer os lige meget for kerneformålene i hinandens foreninger.

  Hilsen
  keld

 8. czar

  October 10, 2007 at 11:28 am

  torben, stemte du med fuldmagt til bestyrelsen eller igennem et andet medlem tilstede?

  keld, svar på mit spørgsmål. Stop din tågesnak. Stop med at gøre OS til forbryderne det HAR i allerede gjort ved at stile det 3 siders brev ud til alle kontakt personer i foreningen.

 9. Keld Simonsen

  October 10, 2007 at 2:59 pm

  Peter, jeg har forsøgt at besvare dine spørgsmål. Er der et særligt spørgsmål som du gerne vil have jeg forsøger at besvare?

  Det er da ikke tågesnak, jeg kommer med. Det er jo ganske mange konkrete eksempler på hvad DKUUG kan være stolt af, og som afspejler mange timers foreningsarbejde over ganske mange år. Hvorfor vil du ikke anerkende dette?

  Hilsen
  Keld

 10. czar

  October 10, 2007 at 3:04 pm

  1) Læs dine egne breve igen, og fortæl mig om du virkelig synes det er sådan du mener I skal kommunikere til jeres medlemmer?

  (breve til jeres medlemmer af ca 1/2. oktober). Incl stemmeseddel.

  2) Jeg mangler klart at I viser RESPEKT overfor os, vores forslag og vores tilstedeværelse.

  Den har I endnu ikke vist mig eller de andre i processen.

  Fortsætter I den stil som der ligger i latterliggørelsen af vores fonds forslag, og bringer den vidre til Linuxforum (du nævner det jo), så har jeg svært ved at se samarbejde med DKUUG fremover.

  SPØRGSMÅL:
  Er det det resultat du ønsker at fremprovokere, eller er det på tide du opdager hvad du er i gang med at smide overbords?

  3) Er det DET der er meningen? Er det din egen vendetta, eller agere du på bestyrelsens vegne?

  jeg har markeret spørgsmålene i 1) 2) (spørgsmålet er fremhævet) og 3)

 11. Keld Simonsen

  October 11, 2007 at 2:44 pm

  Skal lige tænke over det, så vi får en positiv dialog.

  Kunne du i mellemtiden ikke lige skrive om du mener DKUUG laver noget fornuftigt for tiden. Jeg tror meget af miseren bunder i manglende respekt fra jeres side af det arbejde der sker i DKUUG i dag. Måske tænker I: jammen hvis DKUUG ikke skal være økonomisk garant for Linuxforum, ja så er der ikke noget tilbage af værdi i DKUUG. Og der er vi så lodret uenige. Der foregår rimeligt meget andet end Linuxforum i DKUUG.

  Hilsen
  keld

Comments are closed.