Ny(-)al(l)iance.dk

I den forgangende uge har medierne kogt mere end kedelig suppe på stenen med nyalliance.dk

Og her tænker jeg ikke på Marianne Jelved, Hr Khader eller andre politiske partier. Men jeg tænker især på Iland 720 graders vending fra “jamen, det er noget vi har købt til en politisk side”, til “det er noget med en test fordi vi er så seje og politiske korrekte”.

Vi (GratisDNS.dk) har siddet og set lidt sjovt på. For det første har vi solgt nyalliance.dk og ny-alliance.dk til partiet nyalliance.. for det andet har vi solgt nyaliance.dk til iland (ret meget public, læs cw.dk for mere info), men åbenbart er ny-aliance.dk også smuttet i svinget (mere ubemærket).

Samtidig prøver dk-hostmaster at råbe verden (Danmark) op med hensyn til typosquating, og i et desperat forsøg på at undgå at klagenævnet bliver overbelastet med klager over typosquating vil man lave omvendt bevisførelse.. for at sikre forbrugerne?

Jeg er dog ikke meget i tvivl om at nyaliance og ny-aliance.dk er under definitionen typosquating. Jeg er heller ikke meget i tvivl om at det er et reelt problem som vi bør tage hånd om.

Men

Hvad skal vi gøre?

Skal vi lave en dropdownmenu når folk bestiller domæner.. “hvad er formålet med domænekøbet?, 1) Forening, 2) Familienavn, 3) Firmanavn, 4) hadedomæne, 5) typosquating, 6) varemærkekrækning, 7) luk røven moster, 8) sedo parkering til pay pr click max $$$$$$$ gevinst.”
Og så lave en “desværre, du har valgt forkert, vælg end anden” hvis man vælger over punkt 4 ?

Vores kunder acceptere i forvejen vores handelsbetingelser, og i den forbindelse acceptere de i forvejen reglerne for .dk domæner, god domæneskik og dansk lov.

Hvorfor skal vi så nu til at lave særregler for dem som STADIG ikke kan finde ud af det?

Var det ikke en væsentlig forbedring hvis vi benytter os af de i forvejen udemærket klagemuligheder, og suspenderingsmuligheder som regelsættet giver os i forvejen?

DIFO har lagt et forslag til en ny suspendrings mulighed ud til høring. Høringen er d. 23 maj på SAS Royal.

Personligt er jeg nervøs for MISBRUG af sådan et kraftigt våben, det kunne i teorien bruges på dns.dk / dsn.dk som “våben”, og i det hele taget ordet “bevis” og “vurdering” i den sammenhæng.

Jeg er bange for vi udvander og klipper alt i tusende stykker omkring det sjove i at opfinde nye navne, joost.dk er jo et godt “vrøvle” domæne, men det er moost.dk og noost.dk, hoosf.dk og joosf.dk også, er det typosquating?

Eller er det nye firmanavne, som blot er på jagt efter ledige domænenavne fordi alt ender på warehousing opkøbere og det sekundære marked?

Hvor går grænsen, hvem vurdere det, hvis skal bevise hensigt, og hvad skal grænsen være?

Vil jeg turde, med min erfaring med jurister og internet, lade en flok advokater om at vurdere det?

 1. Michael Mortensen

  June 25, 2007 at 5:03 pm

  Hej Peter!
  Domænenavnet ny-aliance.dk er ikke et ‘piratdomæne’.
  Jeg (webansvarlig hos Nyalliance) har registreret navnet for at undgå pirater.

  Mvh. Michael

 2. czar

  June 25, 2007 at 6:14 pm

  hej michael.

  det glæder mig at i det mindste 3 af domænerne så nu er i partiets favn :)

 3. Michael

  September 10, 2007 at 6:15 pm

  Måske skulle man lige fortælle os alm folk hvad Typosquating er?

Comments are closed.