Velkommen til vores nye internet – her hvor internettet lever

indlæg som er flyttet til min blog fordi det blev for personligt..

Jeg vil starte med at undskylde de store servicevinduer der har været i den forgangende uge, jeg skal beklage ændringerne af ip adresser og at vi har været lettere sværre at få fat i på 46 90 32 32 og de lidt forlængede svartider på vores salg@gratisdns.dk osv email adresser.

Men nu kommer forklaringen :)

I foråret 2006 fyldte vi så meget af 1/2 rackskab hos TDC på Østerbro, at vi havde brug for endnu et skab. TDC vil så ikke give os et nyt skab på Østerbro, af årsager jeg ikke kan uddybe, men vi blev tilbudt lokation på TDC’s adresse i Herlev.

Det er dog ikke for sjov man flytter 22U servers og andet skrammel, så vi fik en presset TDC ned på en god pris. Mundtligt.

Vi flyttede maskinerne, lettere panisk i foråret, vi havde da stadig ingen ny kontrakt.

Vi fik kun en brøkdel af ip’erne tildelt vi var blevet lovet.

Vi oplevede en del nedbrud og mærkværdigheder på TDC netværk i herlev, ting som jeg høflighed overfor de teknikkere jeg kender i TDC vil vælge ikke at uddybe, da de så risikere at skulle på overarbejde med at omstrukturere netværket.

Efter et længere nedbrud på 17 timer fik vi ikke den tekniske løsning som kunne havde løst problemet for os… Vi fik en tur i Parken (fed kamp, god oplevelse, men ikke en særlig god teknisk løsning) :)

TDC vælger at opsige alle kunder med under 1/1 skab i Herlev engang i slutningen af oktober. Vi får denne besked ca. 1 december da TDC vælger at sende dette brev til Samsø, på trods af opdateret adresseoplysninger, og da vi ingen aftale har, må denne også gælde for os.

Da vi igen kontakter TDC og beder om at få aftalen fra foråret på skrift, kan man pludselig ikke gøre det. Man tilbyder derfor en ny “bedre” aftale, “bedre” fordi den sætter os til at skulle betale 40% mere.

ca d. 20 december indgår vi aftale med Interxion.dk om fremtidig hosting. ca der modtager vi også den forringet TDC aftale på skrift, den eneste gang vi i øvrigt har modtaget noget på skrift.

Herefter går det hurtigt..:
d. 19 januar har interxion leveret skab og linie. klar til brug, 1 dag før lovet.

d. 23 januar flyttes gratisdns.dk/axfr.gratisdns.dk/ssl.gratisdns.dk til ny udbyder.

d. 24 om morgen crasher den ene firewall i firewallclusteret (%€%€%%&%€!!) pga en defekt ramklods. Dette giver nedetid på GratisDNS i et par timer.

d. 26 januar flytter vi 4 servers fra TDC herlev til Interxion. Det er bla vores ticketsystem og andre interne maskiner.

d. 27 januar flytter vi ialt 11 maskiner mere fra TDC (+ det løse). Det tager fra kl 21-7 før alt er nogenlunde online.

d. 28 og 29 har vi justeret setups, bla er ns1 idag kommet online igen.

d. 29 januar kl ca 15 aflevere vi nøgler og adgangskort til TDC..

Der er to pointer med dette lidt lange indlæg.

1) teknikkere hos TDC er flinke rare mennesker. De har humor, de kan være seriøse, og slå frem og tilbage mellem de to ting på et splitsekund. De bliver ved med fejlretning indtil de har løst problemet. Jeg kommer til at savne dem til fejlmeldinger :)

2) Stol aldrig på en TDC sælger før du har det på skrift, eller bånd.

Til vores sælger fra TDC.

Du er ikke et sekund i tvivl om jeg føler mig dårligt behandlet, vel?

Men nu har i plads til jeres store gode kunder, hyg!

 1. Spaceman Spiff

  January 30, 2007 at 9:45 am

  Stoler du på _nogen_ sælgere?

 2. Stefan Andersen

  March 6, 2007 at 12:30 am

  Engang tilbage i 1999 da Mobilix købte web a/s hvor vi havde en colocation maskine blev vi også tilbudt en ny “forbedret” aftale.

  Altså forbedringen bestod i at det blev dyrere som også i tilfældet med TDC.

  Vi holdte os til vores eksisterende aftale og blev opsagt med begrundelsen at den ikke var “år 2000 sikret”.

Comments are closed.