Mere åbenhed fra dotDK?

Jeg læser til tider danske IT nyheder med stor undren.

I dag fangede http://www.computerworld.dk/art/46927 min opmærksomhed.

Jeg ved ikke rigtig hvad det er for en slags åbenhed Mads Bryde Andersen ønsker sig, for hvis det er sådan en slags åbenhed for “the general public”, så undre jeg mig stadig over at DIFO udeblev, totalt helt og holdent, alle bestyrelsesmedlemmer inklusiv Mads Bryde Andersen selv, fra et arrangeret åbent møde af DKRegistrar brancheforeningen.

Her var der tale om åbenhed, og mulighed for at fremvise visioner. Og hvis det i virkeligheden er som der står i DIFO’s tilbud på http://www.difo.dk/fileadmin/user_upload/documents/Udbud/tilbud/Administrationen_af.dk-Tilbud_fra_DIFO.pdf (som i øvrigt på difo’s hjemmeside er dateret 31. Marts, men dette er bestemt IKKE offentlighedsgørelses tidspunktet).

Så står der “Ingen enkelt organisation,  virksomhed eller person kontrollerer foreningen.”

Med det i bagtanke, så undre jeg mig over at vi NU, efter udbudet er afgjort af IT & Telestyrelsen, pludselig ser DIFO bestyrelsesmedlemmer deltage åbent i den offentlige diskution, skrive kronikker og klummer i medierne, svare på blogindlæg osv, men INGEN AF JER, kunne komme til Valby i Maj og møde “the general public” og deltage med visionerne? Det var simpelthen ikke muligt?

Et krav fra DIFO om at dotDK skal være mere “åben” har jeg svært ved at se seriøst med den baggrund.

 1. Per Palmkvist Knudsen

  July 12, 2008 at 9:42 am

  Vi valgte helt bevist at holde kortene helt tæt til kroppen. Det var vi nød til aht. de skrappe anti-monopol krav i udbudsmaterialet. Men da IT- og Telestyrelsen nu har valgt at pege på Afilias, så kan vi – endelig – tale mere frit. Når det er sagt, så har DIFO og DK-Hostmaster holdt mange, mange offentlige høringer. Faktisk hver gang, at der er blevet ændret i vedtægterne.
  I øvrigt er udbudet ikke afgjort endnu.

 2. registrant.dk» Blogarkiv » Foreningen for DIFO-bashing?

  July 22, 2008 at 1:41 pm

  […] nok har DIFO haft 9 år og dotDK kun nogle måneder, men det ville være ret skuffende at bruge DIFO som rollemodel for […]

 3. czar

  July 22, 2008 at 2:27 pm

  per:

  Hvis du ser i klogskabens lys tilbage på forløbet, hvad så du så der var gjort anderledes fra DIFO’s side?

 4. Per Palmkvist Knudsen

  August 6, 2008 at 3:44 pm

  @Peter: Undskyld det sene svar. Det er jo altid lettere at være bagklog end at være klog. Men som udbudsmaterialet er udformet, så var det den rigtigste beslutning.

 5. Per Palmkvist Knudsen

  August 6, 2008 at 5:13 pm

  @Peter: Inspireret af denne debat lavede jeg en ny post med titlen: “Kan åbenhed gradbøjes?”: http://perpalmkvist.blogspot.com/2008/08/kan-benhed-gradbjes.html. Any comments?

 6. Per Palmkvist Knudsen

  August 9, 2008 at 9:07 pm

  @Peter: Der er lige en kommentar mere og nogle spørgsmål flere her : http://perpalmkvist.blogspot.com/2008/08/kan-benhed-gradbjes-2.html efter Jacobs svar. Ser frem til dine eller jacobs kommentarer!

  /Per

Comments are closed.