FUP og FUD

Puha.. mærkelig overskift.

 

Vi bliver nød til lige at få nogle facts på bordet. For der er riiiiiigtig mange mennesker der ikke helt forstår hvad der foregår og hvorfor ting nu skal være anderledes, og hvorfor det hele gik “galt”.

 

 

Nu har jeg så den “fornøjelse” at sidde i midten af hele cirkus ccTLD, og enddog nyde respekt og venskab i alle retninger af det her cirkus.

 

Jeg har dyb interesse i ICANN, i ccTLD, gTLD’s (de nye især) og har netop deltaget i ICANN’s møde i Paris.

 

Det er vigtigt at forstå at vi her har med noget der påvirker os allesammen de næste 6-10 år!

 

 

IT og Telestyrelsen har udpeget en vinder af et offenligt udbud, det har tidligere været varetaget af DIFO/DK-Hostmaster, men skal nu overlades til et andet noneprofit organisation der i vanlig omtale kaldes dotDK.

 

 

dotDK består af en gruppe danskere og med tilknytning af en amerikansk virksomhed til at tage sig af de tekniske aspekter.

 

 

Og hvad er så forskellen?

 

I grove træk kan jeg på basis af det materiale jeg har til rådighed udtrække følgende vigtige forskelle:

 

1) skift fra soleregistry til Registry-Registrar model (ofte kaldt shared registry i den her sammenhæng).

 

2) Mere åbenthed og indflydelse i “DIFO” funktionen. Det er i dag ikke helt nemt at blive medlem af DIFO, da DIFO er selvsuplerende og feks har afvist DKUUG (Dansk unix user group) som medlem.. på trods af at historisk set har DKUUG ejer .dk i tidernes morgen..

 

 

Jeg vil prøve at forklare den praktisk forskel nu, set fra registrantens synspunkt.

 

Du vil som registrant nu kunne vælge imellem flere forskellige “DK-Hostmaster”‘s, da selve support og betaling til “DK-Hostmaster” bliver flyttet ud til registrars. 

 

En registrar er det sted du købte dit domæne (eller et genforhandlingssted af en større registrar) og de er i virkeligheden din domæneleverandør.

 

Hvorfor er det godt?

 

Det er godt fordi din registrar typisk kender dig bedre end DIFO/DK-Hostmaster, da vi typisk også levere andet end domænet til kunden, det kan være DNS, det kan være webhoteller eller applications eller andet. Vi ved når du flytter, vi ved når din mail bouncer, vi kender dig, du kommer i vore “butik” og vi kan hjælpe dig. 

 

Typisk levere vi også andre typer domæner, feks .com, .net, .eu mm. og disse skal du i forvejen også opdatere adresseinformationer igennem din registrar. 

 

Vi opnår altså en ensartet administration. En rød tråd. We like.

 

Vi har igennem de sidste par år set diverse “sjove akademiske” løsninger. Feks typosquatting tingen, hvor to mennesker sidder i deres egen lille verden og afgøre om domæner skal nedlægges. Jeg tillader mig at stille tvivlsomt overfor det demokratiske i den procces.

 

Men også den mærkelige “domæneaktiverings regel” skal nævnes. Man har ikke orket at henvise til forbrugeraftaler om special tilpasset varer og forklare der ingen fortrydelsesret er, men man bruger en 3 måneders reservationsperiode, hvorefter man sletter domænet efter 3 måneder, hvis det ikke er aktiveret.. Det giver ikke mening, man gør ikke det andre steder i verden!

 

Er det skidt på nogen måde?

 

Ja, hvis vi ikke er dygtige til vores arbejde, og ikke allerede nu indgår i samarbejde med dotDK og hjælper dem med alt hvad vi kan, så kan vi ende med at skulle “patche” på feks transfer proceduren (overflytning fra registrar til registrar).

 

Mit forbilled er her .eu.

 

.eu fungere ved at registranten (kunden – dig!) går ind på en hjemmeside hos EURid og godkender transfer. Du har med andre ord altid mulighed for at komme væk fra en registrar du er faldet uoverens med. 

 

Vi skal arbejde med dotDK om UDRP (fint ord for: domæneklagenævn). Jeg kan se ud af DK-Hostmaster’s bud at denne funktion koster ca 1,8 Mill om året, det burde være muligt at finde de penge.

 

Ting som dette er toppriotet for DKregistrar.dk (den danske registrar forening). Vi vil handle på vores kunders vegne og prøve at få procedure og klagemuligheder til at virke så meget og så godt som overhovedet muligt. Det er vigtigt for vores kunder, så er det også vigtigt for DKregistrar.

 

Spørgsmål omkring persondataloven og whois.

 

Whois offentliggørelse adminstreres stadig af registry. og brugeren har stadig adgang, igennem registrar, til at korrigere og opdatere sine informationer hos registry. Verden er ikke væsenligt anderledes, det er stadig registry der offentliggøre data.

 

Overlader vi dk zonen til en amerikansk virksomhed?

 

Nej, vi overlader dk zonen til en DANSK organisation. Læs mere på deres hjemmeside: http:/dotdkregistry.org/da

 

Hvem er Afilias?

 

Du kender formentlig Afilias fra .info domæner, men også .me, .asia, .org osv. ialt kører de infrastruktur for 11 millioner domænenavne. De har med andre ord prøvet det her før.

 

Afilias er grunden til at der er en bred misforståelse om at vi “giver .dk væk til usa”. Afilias er stiftet af en række registrars i 2001, og er derfor baseret i USA/verden udenfor andendammen.

 

Afilias rolle i den her sammenhæng er at vedligeholde EPP, DNS og WHOIS services. og sørger for at disse tekniske ting altid er online og funktionelle.

 

Jeg ved hvad DNS og WHOIS er.. Hvad er EPP?

 

Extensible Provisioning Protocol Det er en slags xml/html måde som registrars bruger til at udveksle information om ejerskabet/ændringer/info om domæner med et registry. Afilias benytter denne standard, DIFO/DK-Hostmaster gør ikke jvf. deres budmateriale (men har senere korrigeret til at man ønsker at gøre det).

 

Men.. transaktionen fra DIFO/DK-Hostmaster -> dotDK kan gå galt, alt whois kan gå i clusterfuck…!!?

 

Som DIFO/DK-Hostmaster selv dokumentere i deres bud, så gik man i 1999 fra tele danmark -> DK-Hostmaster med en konvertering af 100000 domænenavne. Uden fejl. citat: “Overdragelsen foregik uden tab af hverken stamdata eller fungerende navneservice for de omkring 100.000 registrerede domænenavne med tilhørende stamdata og historik.”

 

jeg tror godt at man 9 år senere kan konvertere 9 gange så mange domæner med de teknikker og viden vi har idag.

 

Jeg er HELT roligt.

 

 

Kan alle blive medlem af DIFO?

 

Nej, i dag skal du godkendes af DIFO for at blive medlem. Af samme årsag er jeg bekendt med at jeg DKUUG ikke blev medlem. Måske andre ogå er afvist. Reelt set er det en lukket forening, måske i virkeligheden mere en fond.

 

Til gengæld er der i opbygningen af dotDK bleve gjort plads til professionelle bruger, udbyder, registrars og tekniske folk. Bestyrelsen er svjh på 14 mand fordelt på forskellige typer, kontra DIFO’s 7 mand, som kun består af foreninger, hvor nogen af medlemmerne har tvivlsom tilknytning til internetsamfundet. Du skal IKKE godkendes af dotDK. HER finder du det demokratiske.

 

Spørgsmålet til dig nu:

Hvilken ting har du deltaget i, eller blevet inviteret til hvor DIFO/DK-Hostmaster har inviteret eller støttet græsrodsinitiativet? Hvilken brugergruppe SSLUG, BSD-DK, NJLUG, TYPO3-DK eller hvad de nu end hedder har nogensinde fået støtte fra “dansk internet forum”?

 

Med en egenkapital på over 15 millioner 31/12-07, så burde man sgu nok havde brugt nogle kr på at støtte internet samfundet og græsrødderne, vist flaget og fortalt hvor godt det hele er. 

 

Har du nogensinde set det?

 

 1. Erik Trolle

  July 2, 2008 at 5:43 am

  Er det IT & Telestyrelsen du reelt kritisere, er det ikke dem som har sovet i timen, og ikke stillet krav til DIFO/DK-hostmaster. Og det hele er lidt underligt set med mine øjne, for mange af dem som sidder i DIFO bestyrelse er også dem ser sidder i rådgivne udvalg i IT-spørgsmål hvilket også altid har undret mig fordi her jo heller aldrig andre med end administratiorer, økonomer og jurister, og aldrig nogen af dem som rører rundt i suppen. Hvorfor skulle ITST pludselig have skriftet sådan retning. Det forvirre mig en del. Jeg vil da håbe du har ret at dotDK bliver mere ligeligt repræsenteret af alle interessenter. Også brugerne!! dine kunder!!
  Jeg er en af dem.

 2. Steen F.T.

  July 2, 2008 at 7:22 am

  Hvis alle registrar havde samme tilgang til det her som Peter Larsen (og gratisdns), var jeg ikke så nervøs. Men hvis det ikke der er en garanti for at det bliver nemt (og gratis) at skifte registrar, så ender vi desværre nok i samme situation som man er udsat for med .com domænerne.
  Der er en del registrar der tager kassen for at have folks domæner liggende, og desuden laver en kamp ud af det hvis man forsøger at skifte registrar. Det er da på ingen måde i slutbrugerens interesse!
  På trods af hvad dotdk siger, så mener jeg at de udmeldinger der har været hidtil, lugter af at det er registrarenes interesser man vil lytte til, ikke slutbruger!
  Og ligemeget hvad DKregistrar (og Peter Larsen) siger, så vil der altid være nogle “rådne” registrar der kun ser dette som chancen for at tjene ekstra på det her!
  Fortæl mig venligst hvor jeg tager fejl? Ja, jeg ser det negative i det her, efter mange års problemer med diverse .com domæner, er det svært at se hvorfor der skal ændres i forholdet mellem kunden og DK-Hostmaster, ved at skyde en (kommerciel) part ind mellem.
  Så vil denne kommercielle part sige at det giver fint mening, fordi det har været et besværligt samarbejde med DK-Hostmaster, men så er vi tilbage ved at DKregistrar støtter dotdk fordi de nu kan trække flere penge ud af deres kunder for domænerne?

 3. Marianne O.

  July 2, 2008 at 8:39 am

  Jeg synes, at DK Hostmasters håndtering af dk-domæner er blevet bedre og bedre. Let gennemskueligt og der er altid mulighed for at få svar på sine spørgsmål, når man kontakter dem. Ændring af persondata er også ligetil – det er bare at logge på. Prismæssigt ligger de i bund – ændring af persondata og redelegering er gratis. Domænerne koster 45,- om året.
  Anderledes ugennemskueligt er det med de andre domæner. Der er man i hænderne på den registrar, hvor man har købt domænet. Og alle registrars er ikke lige fine i kanten. Stort set alt koster penge.
  Når man sammenligner håndteringen af dk-domæner og andre, så ender det altid til dk-domænernes fordel. F.eks. redelegering af dk-domæner er såre simpelt, hvorimod redelegering af andre domæner er meget mere besværligt og tidskrævende. Man skal selvfølgelig ikke være helt afvisende overfor ændringer, men det er da ærgerligt at ændre noget, som er velfungerende – det ville da være bedre at udvikle videre med DK Hostmaster.

 4. Thomas Jensen

  July 2, 2008 at 9:24 am

  Hej,

  Det er fint med en dialog omkring .dk domænet.

  Men når dagen er omme kan jeg ikke undgå at forholde mig til de to (for mig vigtigste parametre)

  1) pris
  2) bøvl

  ad 1) .dk domænet er vel i dag et af de billigste domæner at anskaffe sig overhovedet. Jeg har vanskeligt ved at tro at en alternativ organisation kan gøre det billigere

  add 2) .dk domænet er det man oplever så klart mindst bøvl med. Hvem har ikke prøvet at transfer et .com domæne fra een registrar til en anden… og bruge “uendelig” tid og en stor mængde frustrationer på det.

  Jeg er med på at der er “uhensigtsmæssigheder” omkring DIFO’s organisation – men så burde det være der man satte ind og stille krav. Don’t change a winning horse.

  /thomas

 5. Niels Henriksen

  July 2, 2008 at 12:38 pm

  Jeg har fulgt så meget med som jeg kunne i debatten og stiller mig på DK-Hostmasters side. De har forbedret sig en stor del og der er også nogle ting de kunne gøre bedre.

  En af de ting som JEG ikke vil støtte (og her tænker jeg på mine kunder) er at JEG skal stå som ansvarlig for mine kunders domænenavne. Mine kunder køber domænerne igennem mig og det er en løsning vi er glade for. Hvis kunderne ønsker at flytte til en anden udbyder, så gør de det og tager domænet med sig. Med en Shared Registry kan vi komme ud for at der er nogle webhosts som IKKE vil frigive et domænenavn. Hvor står kunderne i denne situation?

  Derfor er det en fordel for KUNDERNE at det stadig er DK-Hostmaster der har det fulde ansvar for domænerne.

  /Niels Henriksen
  Netopcom SMBA

 6. Niels Henriksen

  July 2, 2008 at 12:41 pm

  Glemte lige:

  “Ting som dette er toppriotet for DKregistrar.dk (den danske registrar forening). Vi vil handle på vores kunders vegne og prøve at få procedure og klagemuligheder til at virke så meget og så godt som overhovedet muligt. Det er vigtigt for vores kunder, så er det også vigtigt for DKregistrar”

  Her skal det nævnes at Peter ikke bør udtale sig på foreningens (DKregistrar) vegne på sin private blog.

 7. [english]The (very) hot summer of .DK[/english] | De Dominibus

  July 2, 2008 at 4:00 pm

  […] Larsen from GratisDNS.dk (a well-known and respected IT personality in Denmark) provides a pretty good overview on why having a new Registry Operator is the best thing that could happen to Denmark, and answers […]

 8. Niels Oppenheimer

  July 2, 2008 at 4:37 pm

  Hvis vi skal til at handle med registrar i stedet for DK-Hostmaster skal Gratisdns så ikke have nyt navn ? :-)

  Og skal man til at til at handle med gratisdns vil man så stadig skulle leve med den ukronede danmarksmester i ubehøvlet optræden Mr. Calzone som hærger gratisdns supportsiderne ?

 9. Ebbe Hansen

  July 4, 2008 at 2:37 pm

  Du skriver:
  “Typisk levere vi også andre typer domæner, feks .com, .net, .eu mm. og disse skal du i forvejen også opdatere adresseinformationer igennem din registrar.”

  Mon ikke snarere de andre tld kan lære noget af os. Vi har både en ekstrem billig administration (sammenlignet med stort set alle andre tld) af vore domæner OG vi er rigtig mange (et domæne for hver 5 danskere), der har eget domæne.

 10. Jørgen Ramskov

  July 4, 2008 at 4:52 pm

  Tak for denne oplysende gennemgang!

 11. Steen F.T.

  July 7, 2008 at 12:36 pm

  Godt at se så mange folk gå op i dette emne, heldigvis er Forbrugerrådet nu også gået ind i snakken.
  Jeg mener bestemt at hvis man lader dotdk overtage, har man haft alt for meget fokus på registrarene og alt for lidt fokus på brugerne/kunderne.
  Jeg er ikke i dag kunde ved et webhotel/registrar, og har bestemt ikke brug for det fordyrende mellemled.
  Det er perfekt at alt styres gennem DK-Hostmaster’s hjemmeside.

 12. Per Palmkvist Knudsen

  July 10, 2008 at 7:59 pm

  Det er ikke kun Forbrugerrådet, der er gået ind i snakken. Selv de ansvarlige fra IT- og Telestyrelsen dukker endelig op. Se her: http://perpalmkvist.blogspot.com/2008/07/nogen-billigere.html

 13. czar

  July 10, 2008 at 8:04 pm

  Hej per

  Du skylder mig to øl :)

 14. Steen F.T.

  July 11, 2008 at 12:04 pm

  Lad os nu se hvem der skylder hvem 2 øl.
  Det er vist kun fremtiden der vil vise det! Og antallet af frustrerede brugere.

 15. Peter Gøgenfeldt

  July 14, 2008 at 2:07 pm

  For det første stor respekt for Peter Larsen og hans store arbejde med GratisDNS.

  MEN.. Peter Larsen er efter mening komplet inhabil i denne sag, da han har kæmpe interesse i selv at kunne administrere domæner og IKKE MINDST faktureringen. Det er simpelthen øjeblikket han har ventet på, hvor han endelig kan opretholde navnet gratisDNS og samtidig tage betaling for de domæner han hoster. Ikke at det ikke er OK, men bare et faktum som jeg mener gør ham inhabil.

  OG hvis man (jeg) læser hans argumenter objektivt, er jeg meget uenig i de fleste:

  1) Det er godt fordi din registrar typisk kender dig bedre end DIFO/DK-Hostmaster, da vi typisk også levere andet end domænet til kunden, det kan være DNS, det kan være webhoteller eller applications eller andet. Vi ved når du flytter, vi ved når din mail bouncer, vi kender dig, du kommer i vore “butik” og vi kan hjælpe dig.

  Sludder og vrøvl. Et useriøst følelsesladet argument. Min Internetudbyder kender mig ikke og det har desuden ikke betydning.

  2) Typisk levere vi også andre typer domæner, feks .com, .net, .eu mm. og disse skal du i forvejen også opdatere adresseinformationer igennem din registrar.

  Ja typisk siger han. Nogle gør og nogle gør ikke = forvirring. Desuden er det komplet irrelevant i denne her sammenhæng.

  3) “domæneaktiverings regel” er mærkelig siger han.

  Måske – måske ikke. Den har endnu ikke generet mig i de jobs jeg har haft. Tyndt argument.

  4) Kan alle blive medlem af DIFO? Nej, i dag skal du godkendes af DIFO for at blive medlem. Af samme årsag er jeg bekendt med at jeg DKUUG ikke blev medlem

  Jeg har svært ved at se, at det er et argument imod DIFO, at ikke alle kan blive medlem. Jeg mener det er et kvalitetsstempel. Det har desuden ikke relevant betydning for den service jeg har fået i tidens løb.

  5) Hvilken ting har du deltaget i, eller blevet inviteret til hvor DIFO/DK-Hostmaster har inviteret eller støttet græsrodsinitiativet?

  Jeg er ikke blevet inviteret og jeg var heller ikke dukket op. Det er ikke vigtigt at bruge penge på den slags´. Energien og midlerne skal bruges på at drifte .dk og ikke alt mulig tidsspile og navlepilleri.

  Når det er sagt, så mener jeg at DK Hostmaster skal forbedres op flere punkter. De har bevist at det de har gjort, har været godt. De mangler bare at gøre lidt mere. Brug kræfterne på at det kommer til at ske fremover.

  /Peter

 16. Jesper Nielsen

  August 3, 2008 at 7:48 pm

  Efter at have læst utallige info-sider og debatter, kan jeg konkludere at det er svært at vide hvad man skal regne med – når dk-hostmaster og DotDK nærmest “skyder med skarpt” mod hinanden.
  Et faktum er dog at vi ved hvad vi har og ikke hvad vi får – hvis DotDK får tilladelsen til at administrere .dk
  Men dk-hostmaster har dog ikke haft viljen til at udvikle sig. De er dog ved at løsne op, nu hvor de er i en stærkt truet position (og har givet efter for et omstridt gebyr). De har også planer om decideret udvikling, men på trods af en stor to-cifret kassebeholdning har de valgt ikke at udvide deres tekniske platform de sidste to år, på trods af at en stor del af kassebeholdningen ellers er afsat til dette.
  At dk-hostmaster ikke har udviklet sig så meget som de burde, skal også være en kritik af IT-og telestyrelsen, som så tilsynelandende ikke har ført opsyn med om administratoren af .dk har overholdt domæneloven, som forudsætter en vis udvikling. Forhåbentligt vil IT-og telestyrelsen fremover være sit ansvar bevidst på dette område.

  Hvad DotDK kommer til at byde på er stadig lidt uklart da de stadig holder “kortene tætte til kroppen”, men de har dog meldt klart ud at det danske internetsamfund vil få større indflydelse.
  Jeg synes det er bekymrende at DotDK’ stifter, Tina Dam, har trukket sig fra foreningen, for kort tid siden – men måske har hun alligevel bare ikke haft lyst til at flytte tilbage til Danmark. Det synes jeg ville være ærlig snak, og mener at hun burde have uddybet grunden til hendes fratræden.
  Priserne er nok det mange er bekymrede for. Man lad os ikke tage sorgerne få forskud. Måske er Aflilias ikke så onde som mange går og tror.

  At “vælge” mellem dk-hostmaster og Afilias synes jeg er som at vælge mellem pest og kolera, men jeg har da forventninger til at Afilias/DotDK kan klare drift og administration mindst lige så godt som dk-hostmaster – UDEN at det går ud over BRUTTOPRISEN.
  Men selvom administrationen (ifølge DotDK) skal foregå via registratorerne, er det nok kun et spørgsmål om disses vilje til at stille web-baserede administrationsværktøjer til rådighed for registranterne, samt at automatisere stort set alle forretningsgange inden for domæneadministration. Hvis dette sker, bør bruttoprisen ligge meget tæt på nettoprisen, som DotDK lover ikke vil overstige 45 kr.
  Vi bør nok give DotDK en chance – og hvis ikke de lever op til det danske internetsamfunds forventninger, kan de da altid få “sparket” – dog først efter 6 år – medmindre de forbryder sig mod domæneloven.

  Andre hjemmesider af interesse:
  http://www.dkregistrar.dk/
  http://registrant.dk/

 17. Peter Larsen

  August 4, 2008 at 11:46 am

  per:

  jeg kan lide mørk øl fro lokale bryghuse..

  tag 6 stks med og lad os have en snak om .dk fremtiden :)

  Snaregade 12, 2tv
  1205 københavn k

 18. Per Palmkvist Knudsen

  August 6, 2008 at 9:50 am

  @Peter: Det er vist dig, der skal komme til Rådhuspladsen 37 med samme sending.

  Som jeg har forstået beskrivelsen på bla. dotregistrys hjemmeside (http://dotdkregistry.org/da/node/197), så bliver engros-prisen på 32 kroner + moms. (=40 kr). I dag er DETAIL-prisen 40 kr. Nu ved jeg ikke, hvad de enkelte registratorer vil tage i mark-up. Men det vel kun få, der vil gøre det gratis. Ergo vil prisen stige.

  Hvis du i øvrig sammenligner den danske, nuværende pris, så er den en af de laveste i verdenen. For at få en ide om det fremtidige sandsynlige niveau – hvis dotDK ender med at vinde – så kan man kigge på lande hvor Afilias og det tæt forbundne Group NBT opererer (hint: hvem ejer Speednames?)

  Hvad det kommende detail-led vil tage i fortjeneste, vides ikke.

 19. Anders Colding-Jørgensen

  August 9, 2008 at 10:04 am

  Hej Alle…

  Først kudos til Peter#16 for at de-fluffe Peter Larsens argumentation, hvor den der vinder udbudet og den model vi anvender herhjemme totalt blandes sammen. Personligt kan jeg være bange for at Peter Larsen, der som alle andre nørder har været ren af hjertet (og fuldkommen ligeglad med brugervenlighed), er på vej over til den mørke side, med sin støtte til dotDK, men det er faktisk ikke her min pointe ligger lige nu.

  Så vidt jeg har forstået (jeg er almindelig bruger af domæner til mine webprojekter), så finder der lige nu en eller anden uklar skønhedskonkurrence sted, hvor dot.DK skal “skaffe støtte fra det danske internetsamfund”, hvad fanden det så end er. Den støtte synes jeg ikke de skal have – ikke på grund af hvem de er, men på grund af den model der følger med.

  Pesonligt er jeg ikke ret imponeret over DK-Hostmaster, men det er slet ikke sagen her. Den eksisterende danske model er jeg nemlig 100% tilhænger af (jeg har også prøvet at skulle flytte .com domæner). Det er ganske enkelt en ommer for IT&Telestyrelsen

  Hvis du ønsker at tilkendegive din støtte til at den danske model skal fastholdes, uafhængigt af hvem der ellers får kontrakten, så kan du melde dig på Fjæsbogsgruppen her:

  http://www.new.facebook.com/group.php?gid=32958975859&ref=nf

  Pass it on

  /Anders

 20. czar

  August 9, 2008 at 12:31 pm

  Per:

  Faktum er at idag er salget af domæner også knyttet til et detailled.

  Jeg synes at hvis du sidder inde med faktuel viden om dotDK/Group NBT/Speednames som du mener er “lyssky”, så skal du tale så højt så alle kan høre og se det.

 21. Per Palmkvist Knudsen

  August 9, 2008 at 9:13 pm

  @Peter: De oplysninger, jeg har fundet er ikke skjult for den, der søger dem. Men bare rolig: Jeg skal nok tale højt om dem et andet sted. Indtil da, vil jeg opfordre alle til at bore lidt i virksomhedens track-record andre steder. Den, der søger, vil blive klogere!

  /Per

 22. czar

  August 11, 2008 at 7:21 am

  per:

  Så det du skriver er bare mere FUD?

  Uden bevis, dækning for din udtalelse og men henføring til noget der ikke findes, så sidder du som bestyrelsesmedlem i DIFO og spreder FUD?

  lagde du mærke til overskriften på artiklen, og indholdet?

 23. Per Palmkvist Knudsen

  August 11, 2008 at 3:30 pm

  @Peter: Rolig nu. Om senest 1 uge skal jeg nok offentliggøre mine observationer. Men som dig har jeg et andet arbejde at passe ved siden af :-) Derfor tager det lidt tid at få alle brikker til at passe sammen. But stay tuned …..

 24. Povl

  August 27, 2008 at 2:14 pm

  er DKUUG medlem af dokdk ??

  det kunne være spændende af vide nu da det ofte er blevet fremhævet afde ikke mætte være medlem af DIFO

Comments are closed.