paypal scam or.. what?

I har måske nok nu snart allesammen hørt om “det københavnske paypal scam” ..

Som i øvrigt nu har vist sig, formentlig, at være et simpelt identitets tyveri, formentlig kun ved bare at indtaste et domænenavns ejerforhold til en person fundet på De Gule Sider (c).

Den danske IT presse har så udråbt dette (sammen med ca 200 andre lige så tåbelige udenlanske sites) til at være en sensation. F-secure har endda været så venlige at post sitenavnet.. så en simpel whois kunne give informationer på den heldige “ejer”.

Det domæne som har ramt den danske verdenspresse og er udråbt til “det første af sin slags”, har en “nært beslægtet” version registreret d. 08/9-2007, ca 14 dage før. Dvs. at kalde det for det første.. well.. Dansk verdenspresse og F-Secures problem..
Opbygningen af navnet er det samme som det “populære” domænenavn, og sjovt nok også registreret igennem danhost.. En heldig dansker ved navn Tonny, som nemt kan verificeres igennem De Gule Sider (c) står som ejer.. men er næppe den som har købt domænet.
Et 3. domæne, paypal-security-us-eu.dk (falsk adresse), også registreret igennem danhost, d. 28/9-2007 …

Fælles for dem alle er at de har whois information der står +1 på telefonnummeret.. de er alle købt igennem danhost (som tilsyneladende ikke har en engelsk side), de har formentlig allesammen haft den samme side på sitet..

Jeg tror ikke vi skal søge forklaringen hos tilfældige personer rundt omkring i landet, men jeg tror danhost burde forklare hvad der sker, og jeg tror de har forsøgt ganske fint… Men forstod cw budskabet?

En ting er sikkert, Michael Dahl hos F-Secure burde pakke snablen sammen, han ved INTET om hvad han snakker eller udtaler sig om. Man tåger rundt mellem ip/domænenavne og ejerskab af det. JEG tvivler KRAFTIGT på at personen som står som ejer af domænet, rent faktisk har en registreret IP range, som Michael Dahl hentyder til.. Min søgning på google har givet 0 resultater.. og sjovt nok har jeg fundet mine egne TDC allokeringer.. også dem som er nedlagt for flere år siden.

SAGT MED ANDRE ORD: Simpelt misbrug af “ejerinformation” til køb af et domæne, ingen privat server, ingen privat ip allokering.

Michael Dahl burde også bede F-Secure om at komme med et dementi, hvis ikke andet, så som et forsøg på at rense luften og komme med en nogenlunde undskyldning overfor den person som F-Secure har hængt ud i den vestlige verden som paypal scammer.

Men målet fremmer igen midlet, ingen interessere sig for sandheden, bare vi får fede overskifter, og pushet nogle security produkter.. vel?

 1. QpoX

  October 11, 2007 at 5:57 am

  De professionelle er amatører…
  Og en restauratør er go til at hoste DNS :)

 2. Jramskov

  October 11, 2007 at 1:31 pm

  Version2 har nu en god artikel om det: http://www.version2.dk/artikel/4435

 3. strittegitte

  October 11, 2007 at 2:12 pm

  Du er godt nok vred idag…

  Det er jo lige før jeg skal begynde at kalde dig Anders !? (han er den som har den vredeste blog jeg kender)

 4. czar

  October 11, 2007 at 4:04 pm

  @strittegitte

  fik du mit nye telefonnr :P

Comments are closed.