Der er noget galt….

Der er noget galt med det her billed…:

1u gone wrong?

… du kan jo lige tænke over hvad der er galt..

Forhistorien er at vi har brug for nye firewall’s til vores lokation i ballerup. Vi har derfor indkøbt to intel barebones maskiner, med 4GB ram og onboard 2 nic + et 4 nic PCI-X kort, dvs, ialt 6 nics.

De skal installeres med pfsense, og synces mod hinanden i et redudant setup (i sig selv en helt historie og blogindlæg værdigt).

Når man køber sådan et sammel selvsæt til ca 18k (9k pr maskine) så er der nogle overraskelser man ikke liiiige havde regnet med.

CPU køler:

Den anbefalet CPU (X3210 mener jeg den hed, en 3000 series xeon fætter) kom med en køleprofil der var stor nok til at opvarme sydsibirien på en kold vinterdag. Nåh, dum overraskelse, ind på shg og bestille to CPU kølere til 1U.

Ram:

Standard kingston 1GB ECC ram, works .. har aldrig skuffet mig. 4GB til hver maskine

Kabinet (sr1530ahlx). … flå op.. hmmm… Det er da en sjov kobber harddisk ting den der.. hov.. det er jo en cpukøler!! (ind og afbestille cpukøler fra shg.dk igen!)

Ellers er der ikke så meget at sige, kabinettet er lidt usselt, men egentlig meget effektivt.. Det havde været bedre med harddiskskuffer, det havde været bedre med mulighed for redudant psu, men altså.. 3600,-.. incl psu, kabinet og motherboard.. det er svært at sige imod.

RAM og CPU var nemt at smide i..

og nu tilbage til billedet… har du fundet fejlen endnu?

Ja, fejlen som du nok nu har opdaget er, at man fra intels side vælger at inkludere CPU køleren (som er en standard vare som man kan købe en næsten alle edbbikser), men det specielle raiserkort (AAHPCIXUP), der passer i et specielt intel slot i bundkortet.. det er extraudstyr… og i restlager..

Så nu har jeg to firewall’s, næsten klar til installation.. med haleror..

Fuck!

(læs: 2 stks AAHPCIXUP købes, hvis de kan fremskaffes inden d. 18/6 gives der 900,- for det samlet sæt, incl fragt, kontakt mig før du sender!)

 1. Kasper Hartwich

  June 15, 2007 at 7:59 pm

  Det ville hjælpe hvis billedet virkede! ;)

 2. czar

  June 15, 2007 at 9:05 pm

  .. jeg rebootede serveren det var på..

 3. Martin Hein

  June 16, 2007 at 3:45 pm

  4GB RAM i en firewall????

  Hvad skal den ud over at være firewall?

Comments are closed.