Hotfix til UTF8/ISO8859-1 problem på apache..

Hvis du har problemer med en installation af apache/php/ kontra firefox/IE7 osv. som pludselig tror den default skal modtage og poste UTF8, så er der to lynhurtige ting du kan gøre.

Problemet grunder i at man nu defaulter til UTF8 encodeing af æøå og andre specialtegn i tekst. Det giver feks: “spørgsmål” = “sp?rgsm?l” på en side med ISO8859-1 indhold serviceret som UTF8 overfor firefox på Mac OSX.. det er ret træls.

Lynfixet er bedst hvis maskinen kun kører et site, det er uvidst for mig om det vælter evt utf8 aware phpkode/software. Men jeg tror det næppe.

Ændre/Tilføj følgende

httpd.conf:

AddDefaultCharset ISO8859-1

php.ini:

default_charset=ISO8859-1

Du kan så beskylde mig for at leve i fortiden, og ikke bare sikre mig at utf8 virker, men ligenu skal vi bare af med et lille problem så det er 100% sikkert det er væk. :)

  1. MamaTux

    December 8, 2006 at 10:43 am

    Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor webserveren gerne vil sætte tegnsæt-enkodning, men jeg har set ovenstående som en løsning før så jeg tror heller ikke det breaker kode i den forstand.
    Men man skulle jo mene det var relativt let for en browser af hvilken som helst årgang at læse et meta-tag der siger hvad enkodning siden den er ved at parse, er skrevet i.
    Men nu ved vi jo alle at det at lave browsere er ca ligeså svært som at bygge en rumraket. Suk.

Comments are closed.