Tele2 har startet DNS blokeringen…

Det er mig virkelig en trist oplevelse at Tele2 har valgt at følge fogedrettens afgørelse.

Man burde, efter min mening, vente på landsretten før man begynder at ødelægge ens kunders tillid. For det er reelt det som Tele2 er igang med.

Hvor nu det?

Som internet bruger er det super nødvendigt at vi kan stole på de basis services som vores ISP giver os, feks. at vi kan stole på at de DNS opslag vi laver, returnere korrekte oplysninger. Altid, ubetinget.

Hvis ikke vi kan stole på det, så vil vi miste vores key of trust, vi vil blive tvunget til at have “superroot” dns services, som du tilmelder dig og laver dine cache dns opslag igennem, og er det nu sikkert?

Vil feks din bank dække tabet af indbrudet i din online bankkonto, hvis du har brugt en “3. part DNS service til DNS opslag” fordi du gerne vil ind på allofmp3.com, men de så lige omdirigerede jyske bank til at gå igennem en server i asien? Dette vil jo aldrig været sket hvis du havde brugt din ISP’s DNS service, som er troværdig. Vel?

Hvis du bruger www.dgs.dk, som tele2 kunde, vil det så være særligt fedt at tele2 udskifter alle telefonnumre på konkurenter med deres eget hovednummer, bare fordi du bruger deres linier til opslaget?

Nej, vel?

Jeg forudser vi ser en del cache DNS services dukke op… Med resultat til det grimme, til rigtig grimme.. måske med afslutningsvis bedrageri. Og det kan vi takke fogedretten for.

Dette kan være starten på slutningen..

Comments are closed.